Muziekmaatschappij Sint-Joris werd "koninklijk"

Volledige weergave

Tags: Huldiging

Gegevens van deze media

De muziekmaatschappij Sint-Joris stapt voortaan door het leven als Koninklijke Muziekmaatschappij Sint-Joris

De titel "Koninklijk" verwerven is een grote gebeurtenis voor een vereniging en hiermee wordt een periode van 50 jaar activiteit op een luisterrijke manier bekroond.

Bij deze gelegenheid werd het bestuur van de maatschappij en het voltallig muziekkorps op de pui van het gemeentehuis ontvangen. Burgemeester Lootens maakte in zijn toespraak een korte historiek van de muziekmaatschappij met de belangrijkste hoogtepunten.

Op 11/07/1961 ontving Etienne Lootens, als voorzitter van de muziekmaatschappij vanwege het Koningshuis een schrijven dat de fanfare voortaan de titel van "Koninklijk" mag voeren en dat de provinciegouverneur de oorkonden hieromtrent zou overhandigen aan het bestuur. De vlag van het korps uit 1952 zal voortaan ook het opschrift "Koninklijke" dragen.

Daarna werd de erewijn gedronken, een dankwoord namens het bestuur, het tekenen van het Gulden Boek en een hulde aan het monument van de gesneuvelden.

Collectie:
Krantnaam

Het Nieuwsblad 00/09 - Het Volk 12/09 - 15/09

Dag
12
Maand
9
Jaar
1961
Onderwerp

Muziekmaatschappij Sint-Joris wordt "Koninklijk"

Gemeente

Koekelare

Plaats

Koekelare

Organisatie

Gemeentebestuur

Personen

E.H. De Meester, Lootens Etienne, E.H. Cosaert, Jonckheere, Jongbloet, De Vlieger, Vanhegen M., Provoost H., Bulcke Jozef, Dewulf AndrΓ©, Willaert Maurits, Dewulf Maurits, Decloedt Marcel, E.H. De Grijse, E.H. Verhelst, Baert Gerard, Lagrou Urbain,

Locatie
-