Gouden bruiloft in Koekelare

Volledige weergave

Gegevens van deze media

Het echtpaar George en Martha Kimpe-Deseure vierde hun gouden bruiloft.

George werd in Leke geboren op 07/06/1924 en Martha in Bovekerke op 21/05/1925. Ze huwden op 15/11/1947, kregen 3 kinderen en 3 kleinkinderen.

Na hun huwelijk vestigden ze zich eerst enkele jaren op De Mokker en in 1953 betrokken ze hun nieuwgebouwde woning in de Barnestraat 3. George werkte eerst bij de boeren en daarna als seizoenarbeider. Eens de seizoenarbeid gestopt was ging hij aan de slag bij een isolatiebedrijf wat hij deed tot aan zijn pensionering. Martha stond in voor het huishouden en verdiende tussendoor iets bij als landbouwhelpster. Eens George op pensioen was ging hij op stap als wandelaar bij Wandelclub Koekelare. Hij wandelde in de voorbije jaren bijna de wereld rond met een totaal van zo'n 40.000 km.

Het jubileumfeest begon met een dankmis in de parochiekerk van Bovekerke en werd voorgegaan door E.H. Dejaegher. George en Martha waren bijzonder tevreden dat hun 'pasterke' in de eucharistie wilde voorgaan. In zaal 'De Kroon' in Esen werd het feest verdergezet en George en Maria kregen het bezoek van burgemeester Patrick Lansens en de schepenen Paul Defoort en Anne-Marie Spriet alsook van OCMW-voorzitter Paul Jonckheere. Burgemeester Patrick Lansens las het gelukwenstelegram voor namens het koninklijk paleis en overhandigde hen het gemeentelijk herinneringsdiploma en het gemeentelijk geschenk.

Collectie:
Krantnaam

De Weekbode

Dag
5
Maand
12
Jaar
1997
Onderwerp

Gouden bruiloft

Gemeente

Koekelare

Plaats

Koekelare -Barnestraat 3

Organisatie
Personen
Locatie
-