Koekelare groeit door fusie van gemeenten

Volledige weergave

Gegevens van deze media

De fusie van West-Vlaamse gemeenten is in een definitief stadium gekomen. De West-Vlaamse parlementairen van de C.V.P., P.V.V. en B.S.P. zijn met de minister van Binnenlandse Zaken bijeengekomen en hebben hun goedkeuring gegeven aan 19 van de 23 geplande fusies, waaronder ook Koekelare.

Drie Volksunie-parlementairen van West-Vlaanderen hebben hun ontevredenheid bekend gemaakt omtrent hun niet-raadpleging in deze zo belangrijke gebeurtenis. De VU-mandatarissen maken dan ook formeel voorbehoud ten opzichte van de overeengekomen fusies en zullen hun standpunt bekendmaken in het parlement. De gemeente Koekelare zou bij de geplande fusies een merkelijke uitbreiding nemen en dit onder de druk van de P.V.V. Door de fusies zou Koekelare groeien van meer dan 6.000 inwoners naar meer dan 9.000 inwoners. Zowel Moere als Zande liggen op een tamelijk verre afstand van Koekelare, maar het plan in definitieve vorm ligt klaar en de allerlaatste beslissing hieromtrent wordt zeer binnenkort verwacht.

De gemeenteraden van Bovekerke, Zande en Moere zullen drie maanden bedenktijd hebben om zich uit te spreken, maar hun besluit is maar raadgevend, net zoals de beslissing van de provincieraad die maar 14 dagen de tijd krijgt daarvoor. Daarna komt het Koninklijk Besluit, welke moet bekrachtigd worden in het parlement en wordt de datum van de herverkiezing van de gemeenteraad bepaald.

Collectie:
Krantnaam

De Oude Thouroutenaar 20/01 - 27/01 - Spiegel van het Kustland 10/02

Dag
20
Maand
1
Jaar
1967
Onderwerp

Fusies van gemeenten

Gemeente

Koekelare

Plaats

Koekelare - Brussel parlement

Organisatie

West-Vlaamse parlementairen - Binnenlandse Zaken

Personen

Lootens Etienne

Locatie
-