'Aan homeopathie verdient de industrie niets'

Volledige weergave

Gegevens van deze media

Georges Pollentier uit Koekelare, zelf al jarenlang gebruiker van alternatieve geneesmiddelen, is verbijsterd. Zelf probeert hij met zijn gezin zo gezond mogelijk te leven. Uiteraard genieten zij ook nog van de goede dingen, zoals af en toe een glaasje wijn of een stuk taart. Georges wordt al van in zijn jeugd geconfronteerd met hevige reuma en hij is ervan overtuigd dat hun levenswijze een gunstige invloed heeft op zowel zijn reuma als op het welzijn van zijn gezin.

Hij is niet te spreken over het wetsvoorstel van het Ministerie van Volksgezondheid dat stelt dat artsen en apothekers niet langer mogen ingelicht worden over de samenstelling van alternatieve geneesmiddelen en de patiรซnten zullen nergens terecht kunnen voor deskundige informatie.

Hij ijvert ook voor een betere opleiding van artsen-homeopaten, want hij is ervan overtuigd dat homeopathische geneesmiddelen selectief werken, in tegenstelling tot de klassieke medicijnen, ook al heeft men er nog geen wetenschappelijke verklaring voor.

Collectie:
Krantnaam

Het Volk

Dag
8
Maand
3
Jaar
1994
Onderwerp

Koninklijk besluit over homeopathische geneesmiddelen

Gemeente

Koekelare

Plaats

Koekelare

Organisatie
Personen

Pollentier Georges

Locatie
-