Koekelaars paradepaardje is puinhoop

Volledige weergave

Gegevens van deze media

De storm rond het futuristisch woon- en winkelcentrum "De Platse" is nog steeds niet uitgewoed en enkele eigenaars willen opnieuw het gemeentebestuur, als bouwheer, dagvaarden.

Spoedig na de ingebruikname van het 'Torrepand' en 'Marnepand' bleken heel wat mankementen in het gebouw te zitten: gebrekkige isolatie, minderwaardige materialen, waterinsijpeling, zelfs het afdak sneuvelde tijdens een storm......

De syndicus werd op een onwettige manier aangesteld en de eigenaars weigeren dan ook om zijn facturen te betalen, o.a. die van de watermaatschappij, wat tot gevolg heeft dat de VMW de waterkraan toedraait om 20/03 in het Torrepand. Ook in het Marnepand is er een achterstand in de betaling van de drinkwaterfactuur, maar een drooglegging van dit gebouw komt er voorlopig niet.

De gemeente wil van deze centraal gelegen 'etterbuil' verlost raken, want binnenkort zijn er verkiezingen. De gemeente wil bepaalde zaken herstellen, maar de eigenaars eisen een volledige opknapbeurt dat tot 15 miljoen BEF kan oplopen volgens gerechtskundige Dekeyser.

Collectie:
Krantnaam

Het Laatste Nieuws 12/03-16/03 - Het Nieuwsblad 16/03

Dag
12
Maand
3
Jaar
1994
Onderwerp

Geschil tussen eigenaars van Torrepand en Marnepand en het gemeentebestuur

Gemeente

Koekelare

Plaats

Koekelare

Organisatie
Personen
Locatie
-
Extra bijlagen