Over wijn maken vroeger en nu.
Over wijn maken vroeger en nu.

Volledige weergave

Gegevens van deze media

Lucien Dekeyser houdt zich reeds sinds jonge leeftijd bezig met wijn maken.  Door zelfstudie en het volgen van speciale cursussen in verschillende Franse wijnstreken wist hij zich te vervolmaken tot een professionele kenner.  Zo verzamelde hij alles wat met wijn te maken heeft en zette hij een eigen zaak op in de wijnkelders van Amfora.  Een bezoek aan het wijnmuseum begint steevast met een historisch overzicht.  Geleidelijk aan word je zo vertrouwd gemaakt met het wijnmaken vroeger en nu, samen met de betreffende toestellen.  Zo vernemen we dat de Romeinen hun eerste wijn maakten van fruit.  Om hier in hun dagelijkse portie wijn te voorzien, plantten zij kruisbessen aan: de eerste vruchtwijn was ontstaan.  Deze fruitwijn wordt nog steeds op de oude ambachtelijke methode gemaakt in Koekelare.  In het wijnmuseum vind je nog tal van antieke toestellen zoals een graanpletmachine, een Normandische appelpers, een houten champagnepers, een gevelpomp, antieke kurkapparaten, spoelmachines en nog heel wat zakenl meer.

Collectie:
Krantnaam
Het Laatse Nieuws
Dag
6
Maand
8
Jaar
1991
Onderwerp
Wijnmuseum
Gemeente
Koekelare
Plaats
Koekelare
Organisatie
Personen
Lucien Dekeyser
Locatie
-