West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij schenkt kunstwerk aan Koekelare

Volledige weergave

Gegevens van deze media

Koekelare was ÊÊn van de weinige Vlaamse gemeenten die zelfstandig zijn elektriciteit aan zijn inwoners verkocht en dit gedurende 75 jaar. Op 01/07/1996 heeft de gemeente zijn elektriciteitsregie verkocht aan de intercommunale West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij (WVEM) voor de prijs van 165,8 miljoen frank. In de plaatselijke geschiedenis staat dit verkoopdossier genoteerd als het contract van de eeuw. In dat contract staat ook dat de WVEM een kunstwerk aan de gemeente zou schenken.

Om dat voor Koekelare historische feit te beklemtonen en om de nieuwe samenwerking te symboliseren, schonk de WVEM het keramieken kunstwerk "Revolte", ontstaan in een dialoog tussen kunstenaars Patrick Van Craenenbroeck (Affligem) en Robert Vollekindt (Brugge). Het kunstwerk wordt opgehangen in de ontvangstruimte van de nieuwbouw naast de brouwerij.

"Een merkwaardig kunstwerk waarin zowel klassieke expressie als abstracte compositie tot een eigenzinnige eenheid verwerkt is", aldus schepen van cultuur, Walther Holvoet.

Collectie:
Krantnaam

Het Volk 27/04 - Het Nieuwsblad 27/04 - Het Laatste Nieuws 30/04 - De Weekbode 22/25

Dag
27
Maand
4
Jaar
1998
Onderwerp

Kunstwerk geschonken door WVEM

Gemeente

Koekelare

Plaats

Koekelare - Ontvangstruimte van de nieuwbouw naast de brouwerij

Organisatie

West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij

Personen

De Fauw Piet, Holvoet Walther, Lansens Patrick

Locatie
-