Toneelstudio De Gheldere vertolkt "Het derde woord"

Volledige weergave

Tags: Toneel

Gegevens van deze media

"Het derde woord" is een toneelspel van Alejandro Casona en in een regie van Jonny Ramon wordt dit opgevoerd in zaal Zuudhove en in de Mariazaal op De Mokker.

De moeder van Pablo liet man en kind in de steek en vluchtte met haar minnaar, maar het noodlot sloeg toe en zij verdronk. Door dit voorval was de haat van Pablo's vader tegen de vrouw en de beschaving zo groot dat hij met zijn kind in de bergen, tussen bos en groen, ging wonen. Hij voedde daar Pablo alleen op, ver verwijderd van alles en iedereen. Als zijn vader sterft wordt Pablo toevertrouwd aan de zorg van twee oude tantes die hem de echte beschaving willen bijbrengen. Drie leraars proberen het maar het worden drie fiasco's. Ten einde raad roepen zij de hulp in van Margarete Cugan, maar de vraag is of zij Pablo zal kunnen beschaven en of ze erin zal slagen hem te leren lezen en schrijven.

Collectie:
Krantnaam

Bazuin

Dag
10
Maand
8
Jaar
1983
Onderwerp

Toneelvoorstelling "Het derde woord"

Gemeente

Koekelare

Plaats

Koekelare - Zaal Zuudhove - Mariazaal De Mokker

Organisatie

Toneelstudio "De Gheldere"

Personen

Ramon Jonny, Vannieuwkerke Guido, Hindryckx Chantal, Houthaeve Trees, D'Haen Miriam, Dewilde Erik, Anseeuw Jules, Verstaen Paula, D'Haene Luc, Tommelein Gaby, Vandenauweele Bernadette, Dereeper Louis, Vanhooren Dirk, Adam Dirk, Decru Mark

Locatie
-