Emerence Catrysse uit De Mokker viert haar negentigste verjaardag

Volledige weergave

Tags: 90-jarige

Gegevens van deze media

Emerence Cattrysse werd geboren op De Mokker op 07/09/1898. Ze huwde met Camiel Kimpe en het gezin kreeg drie kinderen. Emerence was amper 29 jaar toen Camiel overleed en zij bleef achter met drie kinderen van 7, 5 en 2 jaar. Ze ging dienen in Brugge terwijl haar twee oudste kinderen in een kolonie verbleven en de jongste werd opgevangen door haar ouders. Daar zij er weken moest verblijven en haar kinderen niet zag kwam zij terug naar huis en begon bij de boeren te werken.

Twintig jaar later huwde ze met Gustaaf Deseure, een weduwnaar met 4 kinderen, en er begon voor haar een betere tijd. Gustaaf was een graag geziene werkman en zelfs een tijdlang gemeenteraadslid in Koekelare. Ook Gustaaf overleed toen Emerence amper 67 jaar was.

Momenteel woont ze nog altijd langs de Westmeetstraat op De Mokker en krijgt veel hulp van al haar kinderen, de thuisverpleging en ze heeft goede buren, waaronder E.H. Anneessens die regelmatig een bezoekje brengt. Ze onderhoudt zelf nog een stuk van haar hoevetje, bijgestaan door haar zoon Georges.

Haar 90e verjaardag werd met de ganse familie gevierd. De gemeentelijke overheid bracht haar gelukwensen en een geschenk.

Collectie:
Krantnaam

De Weekbode

Dag
7
Maand
10
Jaar
1988
Onderwerp

Viering 90e verjaardag

Gemeente

Koekelare

Plaats

Koekelare - De Mokker

Organisatie
Personen
Locatie
-