Sint-Martinusbibliotheek bestaat 65 jaar

Volledige weergave

Tags: Bibliotheek

Gegevens van deze media

De Sint-Maartensbibliotheek werd opgericht in 1905 door E.H. Alois Dalle, die onderpastoor was in Koekelare van 1902 tot 1912. De bibliotheek bevond zich in de zuidelijke vleugel van de Vrije Jongenschool in de Moerestraat. Onder het balkon bevond zich een ingemaakte kast en dat was de boekerij in haar kinderschoenen. Het was niet veel, maar het kon groeien en vermoedelijk was E.H. Dalle zelf de eerste bibliothecaris.

In het krantenartikel komt u alles te weten over data, de evolutie en de vele personen die zich ingezet hebben vanaf de start in 1905 tot anno 1970 waar men droomt van de oprichting van een mediateek.

Collectie:
Krantnaam

Onbekend 10/12 - De Oude Thouroutenaar 11/12

Dag
10
Maand
12
Jaar
1970
Onderwerp

De bibliotheek in Koekelare bestaat 65 jaar

Gemeente

Koekelare

Plaats

Koekelare

Organisatie
Personen

E.H. Dalle Aloïs, E.H. Deboodt Henri, Delefortrie Désiré, Valckenaere Paul, Putman Willem, Bulcke Maurits, Casier Georges, E.H. Vanwalleghem Frans, Casier Alberic, Baeckelandt Firmin, Bulcke Godelieve (zr. Dionysia), Vanparys Maria (zr. Bernadette), Vanparys Adrienne (zr. Anna), Cosaert Noël, Vanden Heuvel Jozef, Pickavet Alfons, De Meester Henri, Verstraete Jozef, Heus Jozef, Willaert Maria

Locatie
-