Gouden Bruiloft te Koekelare

Volledige weergave

Gegevens van deze media

Het echtpaar Alberic en Lucie Decru-Quartier vierden hun gouden bruiloft.

Alberic werd geboren te Bovekerke op 14/08/1891 en Lucie te Koekelare op 13/08/1890. Ze huwden te Koekelare op 14/01/1914, kregen 3 kinderen en 8 kleinkinderen.

Als jongen moest Alberic ook de stiel van schilderen van zijn vader leren, hij ging naar Gent om de stiel van kerkschilder onder de knie te krijgen en werkte achtereenvolgens in Aken (Duitsland) en in Vals (Nederland). Na hun huwelijk ging het echtpaar zich vestigen in Laken en werkte Alberic in de kliniek Solbos te Elsene als klusjesman en dit gedurende meer dan 20 jaar.

In 1922 verhuisde het echtpaar terug naar Koekelare en werd Alberic zelfstandig elektricien. Anno 1964 heeft zijn enige zoon Roger het werk van zijn vader in het ouderlijk huis in de Noodomstraat voortgezet. Anno 2021 wordt deze zaak gerund door de zoon van Roger, nl. Marc Decru, zijn echtgenote en hun kinderen Frederik en Eveline.

De jubilarissen kregen het bezoek van burgemeester Lootens die hen een korf bloemen en de gemeentelijke geschenken overhandigde.

Als u op onderstaande link klikt ziet u onder andere foto's van de zaak uit 1925 en 1975. https://www.souvenhiers.be/Media/Detail/11120?search=decru&sorting=1

Collectie:
Krantnaam

De Oude Thouroutenaar

Dag
24
Maand
1
Jaar
1964
Onderwerp

Gouden bruiloft

Gemeente

Koekelare

Plaats

Koekelare

Organisatie
Personen

Decru Alberic, Quartier Lucie, Decru Godelieve, Decru Marie-Therese, Decru Roger, Decru Marc, Decru Frederik, Decru Eveline, Lootens Etienne

Locatie
-